Let's Travel !

, 0 Comments


Η Άνοιξη μπήκε επιτέλους για τα καλά με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν όλοι τα ανθισμένα δέντρα, τον λαμπρό ήλιο και αμέτρητους καφέδες με υπέροχη θέα. Όλοι νιώθουν ότι το Καλοκαίρι πλησιάζει και έχουν ενθουσιαστεί για τις διακοπές που θα έρθουν.

Επόμενο είναι, λοιπόν, να θες να οργανώσεις διάφορες διακοπές που θέλεις να κάνεις με την παρέα σου, σε διάφορους προορισμούς, από τους πιο τρελούς (βλέπε "Γύρος της Ευρώπης") μέχρι τους πιο απλούς (βλέπε camping).

Παρ' όλη την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν όλοι, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι διαφυγής από την πόλη, το καυσαέριο και την ρουτίνα του Χειμώνα που διένυσες. Οπότε ας πάρουμε όλοι από ένα σημειωματάριο και ας αρχίσουμε να ψάχνουμε ότι οικονομικό πακέτο υπάρχει.

Σε μία πρόσφατη έρευνα μου για τις διακοπές του Καλοκαιριού, αντιλήφθηκα ότι ένας νέος, ηλικίας 18-25 ετών, μπορεί να βρει αμέτρητα πακέτα προσφορών για να πάει με την παρέα του, όπως και αμέτρητους προορισμούς είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΆ ΓΡΑΦΕΊΑ

Πολλοί από εσάς μπορεί να θεωρούν τα ταξιδιωτικά γραφεία λίγο ακριβά. Και όντως, για πολλούς τα διάφορα πακέτα που προτείνουν είναι λίγο εκτός του μπάτζετ που διαθέτουν. Παρ' όλα αυτά, αν έχεις μια μεγάλη παρέα και οι φίλοι σου έχουν και φίλους από το χωριό, μπορείς κάλλιστα να κλείσεις μια εβδομάδα σε οποιονδήποτε προορισμό σκεφτείς. Σίγουρα είναι λίγο πιο ακριβά αλλά αξίζει τα χρήματά του, καθώς μπορείς να επισκεφτείς μέρη όπως η Ibiza αλλά και κάποια από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά. Κάποια πολύ ενδιαφέροντα sites είναι:

CAMPING

Ένας από τους πιο εύκολους και δημοφιλείς τρόπος εξόρμισης είναι τα camping. Και αυτό γίνεται διότι είναι φθηνά, μπορείς να πας με όλη σου την παρέα και κάνεις απίστευτες γνωριμίες. Το καλό με το camping είναι πως είσαι σε επαφή με την φύση και με την θάλασσα συνέχεια. Μπορείς να πας είτε στο camping του πανεπιστημίου σου ( όπως το ΑΠΘ στο Ποσείδι), είτε σε κάποιο άλλο οργανωμένο camping έχοντας μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό. Υπάρχουν εκανοντάδες camping σε όλη την Ελλάδα που μπορείς να πας και να περάσεις μια εβδομάδα αξέχαστη. Οδηγός για όλα τα camping που υπάρχουν στα διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και το site για το κάθε camping είναι:

ΔΙΑΜΟΝΉ

Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε τα αεροπορικά που σας ταιριάζουν για τον ιδανικό καλοκαιρινό σας προορισμό. Η διαμονή, όμως, είναι από τα σημαντικά μέρη τους ταξιδιού μας. Όλοι ψάχνουν για ένα μέρος καθαρό, με προσιτές τιμές και με όλα τα κομφόρτ. Είτε θες να πας εξωτερικό είτε στο εσωτερικό υπάρχει ένα site το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει για να κλείσεις το καταλληλότερο κατάλυμα. Έχεις πάρα πολλές επιλογές διαμονής, όπως τα hostels, τους ξενώνες, σπίτια, πανδοχεία, bed and breakfast, ξενοδοχεία, διαμερίσματα. Μέχρι και πλωτά καταλύματα σε συγκεκριμένα μέρη!!! Και θα βρεις από το πιο φθηνό μέχρι το πιο ακριβό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξέρεις τις ημερομηνίες διαμονής σου, για πόσα άτομα θα είναι και το έκλεισες. Για την ιδανική διαμονή σας επισκεφτείτε:


Ο ΓΎΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ

Last but not least είναι ο γύρος της Ευρώπης με τρένο! Όνειρο κάθε φοιτητή που για τους περισσότερους, δυστυχώς, ανεκπλήρωτο. Ποιος δεν θα ήθελε να πάρει την παρέα του και μαζί να δούνε όλες τις χώρες τις Ευρώπης;! Είναι μια εμπειρία αξέχαστη, γνωρίζοντας καινούριες κουλτούρες, πολιτισμούς και μέρη. Και φυσικά δεν είναι ένα συγκεκριμένο τρένο που περνάει από όλες τις χώρες. Είναι διάφορες σιδηροδρομικές εταιρίες τις Ευρώπης, οι οποίες είναι συμβεβλημένες και δίνουν τα τρένα τους που πηγαίνουν σε διάφορα μέρη. Ουσιαστικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην Interrail και να κλείσεις πόσες μέρες θες να ταξιδέψεις. Έχεις ένα συγκεκριμένο μπάτζετ χρημάτων την μέρα, κάνεις μια σχετική λίστα ( που σίγουρα θα αλλάξει στην πορεία) με τα μέρη που θες να επισκεφτείς και φυσικά ενημερώνεσαι για δρομολόγια, ανταποκρίσεις, εξτρά χρεώσεις από το rail.cc, το οποίο είναι το site/οδηγός για το eurotrip. Κάνεις τις οικονομίες σου για να μπορείς να περνάς την μέρα όπου και να είσαι, φοράς ένα backpack και φεύγεις.


Όπου και να πας, Ελλάδα ή εξωτερικό, σε ακριβό ή φθηνό προορισμό, σε σουίτα ή σε κοιτώνα, το σίγουρο είναι ένα. Πρέπει να έχεις την καλύτερη παρέα μαζί σου και την μεγαλύτερη όρεξη για νέες περιπέτειες και εμπειρίες. Η ζωή είναι για τις στιγμές Και πως να γεμίσεις από αυτές αν όχι από τα ταξίδια που θα πας σε όλη τη ζωή σου;

0 σχόλια:

Από το Blogger.